Image

Leden


In Memoriam - Yves Moulin

Op 17 februari 2019 overleed ons gewaardeerd lid Yves Moulin; hij werd net geen 68 jaar oud.

Het moet in 2007 geweest zijn dat Yves, samen met zijn echtgenote, lid werd van onze fotoclub. Sindsdien woonden zij als een onafscheidelijk duo regelmatig de vergaderingen bij, en exposeerden trouw elk jaar hun foto’s.

Yves was een gedreven en leergierige fotograaf. Bij de bespreking van zijn werken noteerde hij nauwgezet alles wat over zijn foto’s gezegd werd, om de volgende vergadering de bijgewerkte beelden te kunnen tonen. Daarenboven leverde hij steeds ter zake doende bijdragen aan de bespreking van de foto’s van de andere leden van de club. Hij was een regelmatige deelnemer aan de vormingsdagen, georganiseerd door OVU.

Yves was een goede fotograaf. Van verre reizen, of gewoonweg wandelingen in de omgeving, bracht hij steeds schitterende werken mee, die getuigden van een eigen, kunstzinnige benadering van zijn onderwerpen. In 2018 heeft hij voor het laatst zijn echt mooie foto’s tentoon gesteld.

Voor de opbouw en afbraak van zowel ons fotosalon als FotoTalent was Yves steeds paraat. Sleuren met panelen, foto’s ophangen – niets was hem te veel.

Ook als mens, als vriend, heb ik Yves in die jaren ten zeerste leren waarderen. Hij was immer opgewekt en vriendelijk, steeds te vinden voor een gevatte opmerking, een kwinkslag. Een tijdje geleden gekscheerden wij nog over het “pillen draaien”, iets waar hij als apotheker zeer bedreven in was!

Toen ik vorig jaar, begin april, een mailtje ontving met de melding dat hij aan die vreselijke ziekte leed – maar veel liever zou komen helpen bij de opbouw van FotoTalent – sloeg dit bericht in als een bom. Dat juist hij één van de moeilijkst te behandelen kankers moest krijgen … Na een paar weken was hij echter redelijk optimistisch gestemd: men zou de kanker wel onder controle kunnen houden. Hij gekscheerde zelfs over zijn nieuw kapsel, zijn nieuwe look. Hij was fier op zijn nieuw aangelegde tuin, alleen speet het hem dat hij niet met volle kracht mee kon helpen aan de werkzaamheden.

In de zomer van 2018 kwam Yves terug enkele keren naar de vergadering, onder meer voor de selectie van de foto’s voor het salon. Hij is in oktober de tentoonstelling komen bezoeken, maar hij zag er toen zeer vermoeid uit; de ziekte had hem terug in haar greep. Nu, een paar maanden later, moeten wij definitief afscheid nemen van hem...

Mede in naam van VTB Fotoclub Wetteren, bied ik zijn achtbare familie onze oprechte gevoelens van deelneming aan bij dit veel te vroege overlijden, en wens hen sterkte in deze moeilijke periode.

We zullen Yves missen, als mens, als vriend, als fotograaf, als gewaardeerd lid van onze vereniging.

We missen hem nu reeds...

Wetteren, 20 februari 2019

Luc